Fotopedagogia

"Rastres del futur"

Projecte amb els alumnes de 4t d'ESO de l’IES Cavall Bernat de Terrassa sobre les persones desaparegudes per la riuada del 1962.

 

Terraoasi_Lab.
Ajuntament de Terrassa

Duració

Vuit sessions d’1 hora cadascuna.
Format presencial.

Material necessari

Càmeres digitals (telèfon mòbil, compacta o réflex)
Material per la intervenció (paper, cola, cubell I escombra)

Any

2018-2019

La història es construeix de la relació entre les persones i l’entorn. I d’aquests vincles en sorgeix un territori, un espai constituït per cultures que deixen petjades. “Rastres del Futur” és una proposta per reflexionar amb els i les joves de l’IES Cavall Bernat sobre el barri de Sant Llorenç, a través de la idea d’absència. Fent homenatge a les persones desaparegudes per la riuada del 1962. Presentem el rastre com a imatge, un símbol del lligam entre individu i entorn. Utilitzant la fotografia com a eina per explorar i expressar les mirades joves. Els rastres del futur.

Projecte fotopedagògic amb els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Cavall Bernat de Terrassa. Durant dos mesos vam explorar el concepte d’absència amb l’objectiu d’homenatjar a les persones desaparegudes per la riuada del 1962. Vam aprendre les nocions bàsiques de composició visual, explorant l’institut i el barri. Amb les imatges resultants vam elaborar una cartografia per orientar-nos en el territori i cadascú va elaborar un collage per representar el concepte d’absència. Durant el desenvolupament del procés creatiu van intervenir agents diversos, com l’Arxiu Històric de Terrassa, l’Associació de persones desaparegudes per la riuada del 62 i el Centre Cívic de Sant Llorenç. Finalment vam fer una intervenció a l’espai públic com a final del projecte. I el resultat de tot el procés es va exposar a la Sala Muncunill de Terrassa, juntament amb els altres projectes del Terraoasi.

Absència, fotografia d’Esteban Miguel Rodriguez.

Pràctiques d’exploració pel barri.

Cartografia amb imatges.

Collage en grup amb les fotografies finals.

Presentació projecte amb l’Arxiu Històric de Terrassa i l’Associació de nens i nenes desapareguts per la riuada del ’62.

Pràctica de punts de vista a l’institut

Intervenció “Rastres del futur” al barri

Imatges realitzades pels alumnes

Els tallers s'adapten

Si t’interesa el taller, si tens dubtes o alguna proposta nova, pots possar-te en contacte.

Prev project Next project
Drag View