Projectes

“Ritus de pas”

En el moment on es trenquen els desplaçaments i els rituals són interromputs, en el moment on tot allò que dóna significat a una cultura es desequilibra, què passa?

 

Dins el marc de TerrassaCrea, Ajuntament de Terrassa.

Duració

Sessions de 2 hores repartides en l’etapa de creació de quatre mesos.

Material necessari

Càmeres digitals (telèfon mòbil, compacta o réflex) i arxiu fotogràfic de les participants.

Any

2021-2022

“Ritus de pas” és una travessa per la ciutat de Terrassa. Una trobada amb la natura, la terra i la vellesa. Un viatge que desperta relats i revela imatges històriques. La descoberta d’una mirada sostenible, un passatge efímer pel territori.

Cultivar una llavor, aparentment tan fràgil com un record, és una manera de compartir el món. D’aquí n’esdevé el llegat d’una vida. Que la transmissió és un acte de resistència a l’oblit, i és el que manté en vida una cultura. Els vincles. Que si la memòria existeix per ser transmesa, comprendre que allò que és més sostenible tendeix a desaparèixer per tornar a ser, pot ser, un embrió.

“Ritus de pas” és un projecte de creació col·laborativa amb l’hort de Plantem-nos i l’hort d’en Boixac. Gràcies a Rosa Creus, Mariona Bonet, Mariona Gracia, Rosa Bonastre, Josep Mª Albero, Elisa Guillen, Karina Intriago, Imma Bou, Oscar Flechas, Núria Amat, Rosa González, Pablo Lemos, Susana Guarch, Susana Tortosa, Sílvia Banquer, Àngel Folch, Isabel Ubach, Gemma Grifoll i a tots/es els membres de les associacions hortícoles.

El resultat de l’experiència és una exposició a l’espai públic, de l’11 de gener al 15 de febrer del 2022. Un conjunt de cinc antotipies que es van plantar a diferents parades d’autobús de la ciutat. Fotografies fetes amb la fotosensibilitat de diferents pigments vegetals extrets dels horts de Terrassa.

Instal·lació visual

La Rosa Bonastre, participant del projecte

Mapa de les instal·lacions

Instal·lació visual

Espai de treball taller de cianotipia, hort Plantem-nos

Cianotipia a l'hort Plantem-nos, activitat complementaria

Hort El Buixac

Els tallers s'adapten

Si t’interesa el taller, si tens dubtes o alguna proposta nova, pots possar-te en contacte.

Prev project Next project
Drag View