El viatge és la condició que segueixo per necessitat i que
experimento en tant que privilegi, a través de la fotografia.

RIZHOM@ 2016 · ESTRUCTURA ALSTROEMÉRICA

En ella,

los vientos chocan con las paredes de las montañas

y se comunican con el aparente silencio de dos manos que la sostienen.

Liberándose con desprendimiento,

ella rebrota en cada rotura.

La tierra del fuego glaciar donde descansa el misterio.

 

Patagonia.

En ella,
los vientos chocan con las paredes de las montañ
as
y se comunican con el aparente silencio de dos manos que la
sostienen.
Liber
ándose con desprendimiento,
ella rebrota en cada rotura.
La tierra del fuego glaciar donde descansa el misterio.
Patagonia.

Rizhom@ és un projecte fotogràfic sorgit de la voluntat de comprendre les noves formes de comunicació de la societat contemporania. La idea s’inspira amb l’estructura rizomatosa de la flor patagònica Alstroemeria, fent servir la fotografia com a mitjà d’expressió. Reivindicant, així, el respecte sobre la relació de l'ésser humà amb ell mateix, amb la naturalesa i l’entorn.

 

El nom Rizhom@ és una metáfora composada per la paraula ‘Home’, representat en les fotografies per la flor Alstroemeria (1), Rizoma (2) i el símbol @, una al·legoria sobre la vida i els sistemes de comunicació contemporània.

 

El Rizhom@ és un ésser que es reinventa al mateix temps que reinventa a d’altres amb els qui es manté en connexió, adaptant-se a l’entorn. L’estructura interna de connexions diverses que persisteixen perennes, formen el seu esdevenir. Mantenint el pols gràcies a l’amalgama heterogènia d’aliments que permeten la multiplicitat de les seves connexions.

Cada tall pot connectar-se amb un altre. Cada fragment, per ell mateix, pot donar vida.

 

 

(1) El Amancay daurat ( Alstroemeria aurea ) és una espècie herbàcia, perenne i rizomatosa que pertany a la família Alstroemeriaceae . [ ... ] Espècie característica del bosc andí patagònic.

(2) En Biologia, un rizoma és una tija subterrània amb diverses gemmes que creixen de forma horitzontal fent sorgir arrels i brots herbacis dels seus nusos.